Bónusz Magyar Állampapír

A Bónusz Magyar Állampapír ideális választás lehet azoknak, akik hosszú távú és biztonságos befektetési megoldást keresnek, kiemelkedő kamatozással.

MIÉRT ÉRDEMES BÓNUSZ MAGYAR ÁLLAMPAPÍRT VÁSÁROLNIA?

Rugalmas

Lejárat előtt is értékesíthető, a mindenkori bruttó árfolyamon.*

Változó kamatozású

Kamata évente igazodik a piaci hozamokhoz. Kamatbázisa az 12 hónapos DKJ aukciós átlaghozama.

Biztonságos

A tőke és a kamatok kifizetésére - lejáratig való megtartás esetén - a Magyar Állam vállal kötelezettséget.

Piaci hozamoknál magasabb hozamlehetőség

A Bónusz Magyar Állampapírok a 12 hónapos DKJ állampapírok aukciós hozama felett biztosítanak kamatprémiumot.

TUDNIVALÓK A BÓNUSZ MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL

KibocsátóMagyar Állam
Névérték1 Ft
KamatozásVáltozó
Kockázatmérsékelt**
ElszámolásT+2 napos
Kamat mértékeAz aktuális kamat mértéke két tényező összege: Kamatbázis (ami a kamatmérték meghatározásának időpontját megelőző négy eredményes, 12 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukción kialakult átlaghozamoknak az adott aukción elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlaga) + Kamatprémium (amit az adott BMÁP sorozat a kamatbázison felül biztosít )
Kamatszámításnapi, 360 napos bázissal

AKTUÁLISAN MEGVÁSÁROLHATÓ SOROZAT (2022/P)

Sorozatszám2022/P
Futamidő≈ 4,5 év
(2018.01.26-2022.04.27.)
Kamatprémiumévi 2,25%
Kamat mértéke az első kamatperiódusban (2018.01.26 napjától – ezt a napot is beleértve – 2019.04.27 napjáig – ezt a napot nem beleértve – terjedő időszak)évi 2,27% (kifizetésre kerülő kamat mértéke 2,88%)
Kamat mértéke a további kamatperiódusokbanÁKK Zrt a honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu) teszi közzé legkésőbb a kamatmegállapítás napját követő munkanapon.

2022/P Bónusz Magyar Állampapír kamatozása

1. kamatperiódus2018.01.26 – 2019.04.27
2,88%
2. kamatperiódus2019.04.28 – 2020.04.27még nincs meghatározva
3. kamatperiódus2020.04.28 – 2021.04.27még nincs meghatározva
4. kamatperiódus2021.04.28 – 2022.04.27még nincs meghatározva

Hasznos információk a vásárlás előtt

Kérjük, vásárlás előtt olvassa el a Bónusz Magyar Állampapír Ismertetőjét és a megvásárolni kívánt sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételt!

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetési szolgáltatásunkon is, akár Tartós Befektetési Számlára is!

Ahhoz, hogy Bónusz Magyar Állampapírba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ***

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* Lejárat előtti visszaváltás esetén, a visszaváltás a mindenkori bruttó árfolyamon történik, így ilyen esetben a kötvény tulajdonosa mérsékelt árfolyamkockázatnak van kitéve.  A Magyar Posta Befektetési Zrt. a Bónusz Magyar Állampapír forgalmazást alforgalmazói tevékenység keretében végzi az Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. megbízásából, ilyen módon a feltüntetett eladási árfolyam az Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. árjegyzése.

** A kockázat mértéke a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, akkor a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat. Szombati napokon megbízások megadására van lehetőség a kijelölt postahelyeken.

Az állampapír korábbi elnevezése: Bónusz Magyar Államkötvény.

A Posta Összevont Értékpapírszámla  és a Posta Tartós Befektetési számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, a Bónusz Magyar Állampapírok Ismertetőjét és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételt, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó hirdetményeit. A Bónusz Magyar Állampapír Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető a forgalmazó honlapján, az értékesítésbe bevont postahelyeken, valamint az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu ) és a kozzetetelek.mnb.hu honlapon. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.