Bónusz Magyar Állampapír

A Bónusz Magyar Állampapír ideális választás lehet azoknak, akik hosszú távú és biztonságos befektetési megoldást keresnek, kiemelkedő kamatozással.

MIÉRT ÉRDEMES BÓNUSZ MAGYAR ÁLLAMPAPÍRT VÁSÁROLNIA?

Rugalmas

Lejárat előtt is értékesíthető, a mindenkori bruttó árfolyamon.*

Változó kamatozású

Kamata évente igazodik a piaci hozamokhoz. Kamatbázisa az 12 hónapos DKJ aukciós átlaghozama.

Biztonságos

A tőke és a kamatok kifizetésére - lejáratig való megtartás esetén - a Magyar Állam vállal kötelezettséget.

Piaci hozamoknál magasabb hozamlehetőség

A Bónusz Magyar Állampapírok a 12 hónapos DKJ állampapírok aukciós hozama felett biztosítanak kamatprémiumot.

TUDNIVALÓK A BÓNUSZ MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL

KibocsátóMagyar Állam
Névérték1 Ft
KamatozásVáltozó
Kockázatmérsékelt**
ElszámolásT+2 napos
Kamat mértékeAz aktuális kamat mértéke két tényező összege: Kamatbázis (ami a kamatmérték meghatározásának időpontját megelőző négy eredményes, 12 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukción kialakult átlaghozamoknak az adott aukción elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlaga) + Kamatprémium (amit az adott BMÁP sorozat a kamatbázison felül biztosít )
Kamatszámításnapi, 360 napos bázissal

AKTUÁLISAN MEGVÁSÁROLHATÓ SOROZAT (2022/P)

Sorozatszám2022/P
Futamidő≈ 4,5 év
(2018.01.26-2022.04.27.)
Kamatprémiumévi 2,25%
Kamat mértéke az első kamatperiódusban (2018.01.26 napjától – ezt a napot is beleértve – 2019.04.27 napjáig – ezt a napot nem beleértve – terjedő időszak)évi 2,27% (kifizetésre kerülő kamat mértéke 2,88%)
Kamat mértéke a további kamatperiódusokbanÁKK Zrt a honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu) teszi közzé legkésőbb a kamatmegállapítás napját követő munkanapon.

2022/P Bónusz Magyar Állampapír kamatozása

1. kamatperiódus2018.01.26 – 2019.04.27
2,88%
2. kamatperiódus2019.04.28 – 2020.04.27még nincs meghatározva
3. kamatperiódus2020.04.28 – 2021.04.27még nincs meghatározva
4. kamatperiódus2021.04.28 – 2022.04.27még nincs meghatározva

Hasznos információk a vásárlás előtt

Kérjük, vásárlás előtt olvassa el a Bónusz Magyar Állampapír Ismertetőjét és a megvásárolni kívánt sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételt!

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetési szolgáltatásunkon is, akár Tartós Befektetési Számlára is!

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségeit és akár teljesen adómentessé válhat megtakarítása!

Ahhoz, hogy Magyar Állampapírt vásárolhasson, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. **

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* Lejárat előtti visszaváltás esetén, a visszaváltás a mindenkori bruttó árfolyamon történik, így ilyen esetben a kötvény tulajdonosa mérsékelt árfolyamkockázatnak van kitéve.  A Magyar Posta Befektetési Zrt. a Bónusz Magyar Állampapír forgalmazást alforgalmazói tevékenység keretében végzi az MTB Zrt. megbízásából, ilyen módon a feltüntetett eladási árfolyam az MTB Zrt. árjegyzése.

** A kockázat mértéke a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, akkor a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat. Szombati napokon megbízások megadására van lehetőség a kijelölt postahelyeken.

Az állampapír korábbi elnevezése: Bónusz Magyar Államkötvény.

A Posta Összevont Értékpapírszámla  és a Posta Tartós Befektetési számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, a Bónusz Magyar Állampapírok Ismertetőjét és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételt, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó hirdetményeit. A Bónusz Magyar Állampapír Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető a forgalmazó honlapján, az értékesítésbe bevont postahelyeken, valamint az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu ) és a kozzetetelek.mnb.hu honlapon. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.