Kétéves Magyar Állampapír

A Kétéves Magyar Állampapír megfelelő választás lehet azoknak, akik középtávú és biztonságos befektetési megoldást keresnek, kiszámítható, fix kamatozással.

MIÉRT ÉRDEMES KÉTÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍRT VÁSÁROLNIA?

Rugalmas

Lejárat előtt is visszaváltható, a mindenkori bruttó árfolyamon.*

Könnyen elérhető

Nincs minimális vásárlási összeg, így bármekkora összegben megvásárolható és visszaváltható.

Kiszámítható

Fix futamidejű, fix kamatozású, évenkénti kamatfizetéssel.

Biztonságos

A tőke és a kamatok kifizetésére - lejáratig való megtartás esetén - a Magyar Állam vállal kötelezettséget.

TUDNIVALÓK A KÉTÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL

KibocsátóMagyar Állam
Névérték1 Ft
KamatozásFix
Futamidő2 év
Kockázatalacsony**
ElszámolásT+2 napos
KamatszámításTényleges/tényleges
Kamat mértékeaz adott sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel határozza meg

AKTUÁLISAN MEGVÁSÁROLHATÓ SOROZAT (2021/H2)

Sorozatszám2021/H2
Futamidő2 év
(2019.04.02-2021.04.22.)
Kamat mértékeévi 3,25 %
(EHM: évi 3,25%)
Kamat mértéke az első kamatperiódusban
(2019.04.02. napjától – ezt a napot beleértve – 2020.04.22. napjáig – ezt a napot nem beleértve – terjedő időszak)
3,43%

Hasznos információk a vásárlás előtt

Kérjük, vásárlás előtt olvassa el a Kétéves Magyar Állampapír Ismertetőjét és a megvásárolni kívánt sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételt!

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetési szolgáltatásunkon is, akár Tartós Befektetési Számlára is!

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségeit és akár teljesen adómentessé válhat megtakarítása!

Ahhoz, hogy Magyar Állampapírt vásárolhasson, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. **

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* Lejárat előtti visszaváltás esetén, a visszaváltás a mindenkori bruttó árfolyamon történik, így ilyen esetben az állampapír tulajdonosa alacsony árfolyamkockázatnak van kitéve. A Magyar Posta Befektetési Zrt. a Kétéves Magyar Állampapír forgalmazást alforgalmazói tevékenység keretében végzi az MTB Zrt. megbízásából, ilyen módon a feltüntetett eladási árfolyam az MTB Zrt. árjegyzése.

** A kockázat mértéke a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, akkor a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat. Szombati napokon megbízások megadására van lehetőség a kijelölt postahelyeken.

Az állampapír korábbi elnevezése: Kétéves Állampapír

A Posta Összevont Értékpapírszámla és a Posta Tartós Befektetési számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, a Kétéves Magyar Állampapírok Ismertetőjét és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételt, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó hirdetményeit. A Kétéves Magyar Állampapír Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető a forgalmazó honlapján, az értékesítésbe bevont postahelyeken, valamint az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu  és www.allampapir.hu ) és a kozzetetelek.mnb.hu  honlapon. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.TB