Prémium Magyar Állampapír

A Prémium Magyar Állampapír megfelelő választás lehet azoknak, akik az inflációhoz kötött, hosszú távú és biztonságos befektetési megoldást keresnek.

MIÉRT ÉRDEMES PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMPAPÍRT VÁSÁROLNIA?

Rugalmas

Lejárat előtt is visszaváltható, a mindenkori bruttó árfolyamon.*

Változó kamatozás - védelem az infláció ellen

A Prémium Magyar Állampapírok kamata évente igazodik a kamatmegállapítás időpontját megelőző évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett fogyasztói árindex-változáshoz, így védelmet nyújthat pénzünk értékvesztése ellen.

Biztonságos

A tőke és a kamatok kifizetésére - lejáratig való megtartás esetén - a Magyar Állam vállal kötelezettséget.

Az inflációt meghaladó hozamlehetőség

A Prémium Magyar Állampapírok a kamatmegállapítás időpontját megelőző évre vonatkozó infláció mértéke felett biztosítanak kamatprémiumot.

TUDNIVALÓK A PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL

KibocsátóMagyar Állam
Névérték1 000 Ft
KamatozásVáltozó
Kockázatmérsékelt**
ElszámolásT+1 napos
Kamat mértékeAz aktuális kamat mértéke két tényező összege: Kamatbázis (ami megegyezik a megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozóan a KSH által közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás százalékos mértékével, azzal, hogy amennyiben ez az érték negatív lenne, akkor a kamatbázis 0%-kal, azaz nulla százalékkal egyenlő) + Kamatprémium (amit az adott PMÁP sorozat kamatbázison felül biztosít)
KamatszámításTényleges/tényleges

AKTUÁLISAN MEGVÁSÁROLHATÓ SOROZAT (2022/L)

Sorozatszám2022/L
Futamidő≈ 3,5 év (2019.06.04 – 2022.09.21)
Kamatprémiumévi 1,4 %
Kamat mértéke az első kamatperiódusban (2019. június 29. napjától – ezt a napot is beleértve – 2019. szeptember 21. napjáig – ezt a napot nem beleértve – terjedő időszak) évi 4,2 % (kifizetésre kerülő kamat mértéke 1,25%)
Kamat mértéke a további kamatperiódusokbanÁKK Zrt. a honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu) teszi közzé

2022/L Prémium Magyar Állampapír kamatozása

1. kamatperiódus2019.06.04 – 2019.09.21évi 4,2% (kifizetésre kerülő kamat mértéke 1,25%)
2. kamatperiódus2020.09.22 – 2021.09.21még nincs meghatározva
3. kamatperiódus2021.09.22 – 2022.09.21még nincs meghatározva

Hasznos információk a vásárlás előtt

Kérjük, vásárlás előtt olvassa el a Prémium Magyar Állampapír Ismertetőjét és a megvásárolni kívánt sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételt!

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetési szolgáltatásunkon is, akár Tartós Befektetési Számlára is!

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségeit és akár teljesen adómentessé válhat megtakarítása!

Ahhoz, hogy Magyar Állampapírt vásárolhasson, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. **

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* Lejárat előtti visszaváltás esetén, a visszaváltás a mindenkori bruttó árfolyamon történik, így ilyen esetben az állampapír tulajdonosa mérsékelt árfolyamkockázatnak van kitéve.  A Magyar Posta Befektetési Zrt. a Prémium Magyar Állampapír forgalmazást alforgalmazói tevékenység keretében végzi, az MTB Zrt. megbízásából, ilyen módon, a feltüntetett visszavételi árfolyam az MTB Zrt. árjegyzése.

** A kockázat mértéke a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, akkor a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat. Szombati napokon megbízások megadására van lehetőség a kijelölt postahelyeken.

Az állampapír korábbi elnevezése: Prémium Magyar Államkötvény.

A Posta Összevont Értékpapírszámla és a Posta Tartós Befektetési Számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, a Prémium Magyar Állampapírok Ismertetőjét és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános Ajánlattételét, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó hirdetményeit. A Prémium Magyar Állampapír Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető jelen honlap Kapcsolódó dokumentumai között, az értékesítésbe bevont postahelyeken, valamint az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu ) és a kozzetetelek.mnb.hu honlapon. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.