Prémium Magyar Állampapír

A Prémium Magyar Állampapír megfelelő választás lehet azoknak, akik az inflációhoz kötött, hosszú távú és biztonságos befektetési megoldást keresnek.

MIÉRT ÉRDEMES PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMPAPÍRT VÁSÁROLNIA?

Rugalmas

Lejárat előtt is visszaváltható, a mindenkori bruttó árfolyamon.*

Változó kamatozás - védelem az infláció ellen

A Prémium Magyar Állampapírok kamata évente igazodik a kamatmegállapítás időpontját megelőző évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett fogyasztói árindex-változáshoz, így védelmet nyújthat pénzünk értékvesztése ellen.

Biztonságos

A tőke és a kamatok kifizetésére - lejáratig való megtartás esetén - a Magyar Állam vállal kötelezettséget.

Az inflációt meghaladó hozamlehetőség

A Prémium Magyar Állampapírok a kamatmegállapítás időpontját megelőző évre vonatkozó infláció mértéke felett biztosítanak kamatprémiumot.

TUDNIVALÓK A PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL

KibocsátóMagyar Állam
Névérték1 000 Ft
KamatozásVáltozó
Kockázatmérsékelt**
ElszámolásT+2 napos
Kamat mértékeAz aktuális kamat mértéke két tényező összege: Kamatbázis (ami megegyezik a megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozóan a KSH által közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás százalékos mértékével, azzal, hogy amennyiben ez az érték negatív lenne, akkor a kamatbázis 0%-kal, azaz nulla százalékkal egyenlő) + Kamatprémium (amit az adott PMÁP sorozat kamatbázison felül biztosít)
KamatszámításTényleges/tényleges

AKTUÁLISAN MEGVÁSÁROLHATÓ SOROZAT (2021/K)

Sorozatszám2021/K
Futamidő≈ 3,5 év (2018.01.18 – 2021.08.26)
Kamatprémiumévi 1,1 %
Kamat mértéke az első kamatperiódusban (2018. január 18. napjától – ezt a napot is beleértve – 2018. augusztus 26. napjáig – ezt a napot nem beleértve – terjedő időszak) évi 3,5 % (kifizetésre kerülő kamat mértéke 2,11%)
Kamat mértéke a további kamatperiódusokbanÁKK Zrt. a honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu) teszi közzé

2021/K Prémium Magyar Állampapír kamatozása

1. kamatperiódus2018.01.18 – 2018.08.252,11%
2. kamatperiódus2018.08.26 – 2019.08.253,50%
3. kamatperiódus2019.08.26 – 2020.08.25még nincs meghatározva
4. kamatperiódus2020.08.26 – 2021.08.25még nincs meghatározva

Hasznos információk a vásárlás előtt

Kérjük, vásárlás előtt olvassa el a Prémium Magyar Állampapír Ismertetőjét és a megvásárolni kívánt sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételt!

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségét!

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetési szolgáltatásunkon is!

Ahhoz, hogy Prémium Magyar Állampapírba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ***

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* Lejárat előtti visszaváltás esetén, a visszaváltás a mindenkori bruttó árfolyamon történik, így ilyen esetben az állampapír tulajdonosa mérsékelt árfolyamkockázatnak van kitéve.  A Magyar Posta Befektetési Zrt. a Prémium Magyar Állampapír forgalmazást alforgalmazói tevékenység keretében végzi, az Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. megbízásából, ilyen módon, a feltüntetett visszavételi árfolyam az Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. árjegyzése.

** A kockázat mértéke a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, akkor a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat. Szombati napokon megbízások megadására van lehetőség a kijelölt postahelyeken.

Az állampapír korábbi elnevezése: Prémium Magyar Államkötvény.

A Posta Összevont Értékpapírszámla és a Posta Tartós Befektetési Számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, a Prémium Magyar Állampapírok Ismertetőjét és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános Ajánlattételét, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó hirdetményeit. A Prémium Magyar Állampapír Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető jelen honlap Kapcsolódó dokumentumai között, az értékesítésbe bevont postahelyeken, valamint az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu ) és a kozzetetelek.mnb.hu honlapon. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.