Befektetési jegyek

Többféle megtakarítási lehetőségünk között Ön is megtalálhatja a megfelelőt, válasszon a Befektetési Alapok közül!

Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap

Mérsékelt kockázat
Középtávra ajánlott
Ingatlanpiaci hozamok

Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alap

Közepes kockázat
Középtávra ajánlott
Részvény- és kötvénypiaci hozamok

Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap

Alacsony kockázat
Középtávra ajánlott
Versenyképes hozamlehetőség

Magyar Posta Rövid Kötvény Alap

Mérsékelt kockázat
Középtávra ajánlott
Kötvénypiaci hozamok

Magyar Posta Takarék Hosszú Kötvény Alap

Mérsékelt kockázat
Középtávra ajánlott
Kötvénypiaci hozamok

Miért Befektetési alap?

BEFEKTETÉSI ALAPJAINK  RUGALMASAN MEGVÁSÁROLHATÓAK ÉS VISSZAVÁLTHATÓAK, AKÁR E-BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSUNK IGÉNYBEVÉTELÉVEL IS

AZ ÖN IGÉNYEINEK MEGFELELŐEN ÖT KÜLÖNBÖZŐ TERMÉKÜNK KÖZÜL VÁLASZTHAT

AZ ALAPOK TARTÓS BEFEKTETÉSI SZÁMLÁRA IS MEGVÁSÁROLHATÓAK. ÍGY A JOGSZABÁLYI FELTÉTELEK TELJESÍTÉSE ESETÉN AKÁR HOZAM UTÁN FIZETENDŐ ADÓ IS MEGTAKARÍTHATÓ

Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap - Magyar Posta Befektetési Zrt.

Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap (MPTIA) első sorban iroda, ipari és kereskedelmi célú ingatlanokba fekteti vagyonának nagy részét, hogy azok hasznosításával, minél nagyobb hozamot érjen el befektetőinek. Az Ingatlan Alapok ingatlanokba fektetik a befektetők pénzének jelentős részét, a biztonságos működés fenntartása érdekében azonban soha nem az egészet. A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap esetében a kitűzött ingatlanarány 50%, vagyis ennek elérése után az alapba fektető ügyfelek minden 100 ezer forintjukért 50 ezer forint értékben ingatlan befektetőkké válnak, míg további 50 ezer Ft értékben állampapírokat és egyéb likvid eszközöket szereznek. 2014. márciusi indulása óta a MPTIA 9 ingatlant vásárolt, mint például a Budapest Business Center (irodaház), Green House és Óbuda Gate, Infopark „E” Irodaház. Fontos megemlíteni, hogy az ingatlan alapok hozama nem csak a bennük lévő ingatlanok felértékelődéséből származhat, hanem az alap aktívan kezeli, bérbe adja ezeket az ingatlanokat és a befolyó bérleti díjak is az alap hozamához adódnak hozzá.

Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alap - Magyar Posta Befektetési Zrt.

Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alap

A kiegyensúlyozott megoldást kedvelőknek. Részesedjen egy terméken keresztül a részvény- és a kötvénypiac hozamaiból is! Közepes kockázatú alap, aminek tartása minimum 1 évre ajánlott. A befektetések terén általában úgy gondoljuk, hogy a részvény a és a kötvény két ellentétes világ, a valóságban azonban jó kiegészítői lehetnek egymásnak, megteremtve egy kiegyensúlyozott befektetési megoldás lehetőségét.

Magyar Posta Rövid Kötvény Alap - Magyar Posta Befektetési Zrt.

Magyar Posta Rövid Kötvény Alap

A Magyar Posta Rövid Kötvény Alap egy másik kategóriába tartozik, mind hozam mind kockázat tekintetében a pénzpiaci alaphoz képest. Jellemzően magasabb hozamot termel az előbbinél, azonban ennek a hozamlehetőségnek az eléréséhez hosszabb tartási idő szükséges. Minimum 1 éves tartás mellett ajánljuk, ugyanis éven belül az értéke mérsékelt ingadozást mutathat. Összetételét tekintve minimum 80 %-ban állampapírt tartalmaz, emiatt hozama eho mentes. Tartós Befektetési Számlára való vásárlás esetén az eho mentesség feltétele, hogy a megvásárolt befektetés a TBSZ megnyitását követő 3. év végéig nem kerülhet ki a Tartós Befektetési Számláról. Ekkor azonban az eho mentesség mellett, már adómegtakarítás is elérhető.

Magyar Posta Takarék Hosszú Kötvény Alap - Magyar Posta Befektetési Zrt.

Magyar Posta Takarék Hosszú Kötvény Alap

Az alap állományának nagy részét a magyar állam által kibocsátott fix és változó kamatozású állampapírok alkotják. Portfóliójában fontos szerepet kapnak a hosszú lejáratú kötvények, lehetőséget adva a hosszú távon magasabb hozam elérésére. A rövid kötvény alapunkhoz képest magasabb hozam potenciállal, ugyanakkor rövid távon jelentősebb árfolyam ingadozással rendelkezik. A nagyobb árfolyam ingadozás miatt mérsékelt kockázati besorolást kapott és minimálisan 2 éves tartási idővel ajánljuk.

Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap - Magyar Posta Befektetési Zrt.

Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap

A Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap, első sorban nagy biztonságot nyújtó eszközöket, bankbetéteket és rövid futamidejű állampapírokat tartalmaz. Ebből kifolyólag ennek az alapnak a legalacsonyabb a kockázata és már pár hetes időtávtól is ajánlható. Hozama az átlagos lekötött banki betétek hozamához hasonló, azonban az ezekre a betétekre jellemző kötöttség nélkül. Bármelyik munkanapon visszaváltható, akár részben akár egészben és az addig megszolgált hozamok nem vesznek el. Egy kiegyensúlyozott megtakarítási portfólióban ezt a terméket jellemzően 10-20% között érdemes tartani nem várt események, kiadások fedezésére.

Árfolyamok