Magyar Posta Rövid Kötvény Alap

A Magyar Posta Rövid Kötvény Alap ideális választás azoknak, akik az állampapírokhoz hasonló hozamú és kockázatú befektetést keresnek, de a rugalmas hozzáférést is fontosnak tartják.

MIÉRT ÉRDEMES MAGYAR POSTA RÖVID KÖTVÉNY ALAPBA FEKTETNIE?

Mérsékelt kockázatú, középtávú megtakarítás

Az Alap a rövid lejáratú állampapír befektetésekkel versenyképes hozamlehetőséget kínál.

Mérsékelt költségek

A Magyar Posta Rövid Kötvény Alapot vételi jutalék mentesen vásárolhatja meg.

Rugalmas megoldás

Megtakarítását a kijelölt postahelyeken, a meghirdetett forgalmazási idő alatt bármely forgalmazási napon elhelyezheti, felveheti, bármekkora részösszeggel növelheti vagy csökkentheti.

TUDNIVALÓK A MAGYAR POSTA RÖVID KÖTVÉNY ALAPRÓL

FajtájaNyilvános, nyíltvégű
Típusakötvény, értékpapír befektetési alap
ElszámolásaT nap (a forgalmazási időn belül a megbízás megadásának napján, az aktuálisan érvényes árfolyamon)
Névértéke1 Ft
Az Alapkezelő által javasolt legrövidebb befektetési időtartam1 év
A befektetési alapkezelőAllianz Alapkezelő Zrt.
Kockázatmérsékelt*

Az Alap hozam-/kockázati mutatója a az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információk alapján 3-as. A skálán a legalacsonyabb szint sem jelent kockázatmentes befektetést. A mérsékelt kockázati besorolás annak köszönhető, hogy az Alap eszközei rövid lejáratú állampapírokból és pénzpiaci eszközökből állnak. A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, és idővel módosulhat.

  • Az Alap állampapírokba, diszkont kincstárjegyekbe, jelzáloglevelekbe, vállalati kötvényekbe, kollektív befektetési értékpapírokba, a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott kötvényekbe és banki betétekbe fekteti vagyonát.
  • Befektetési politikája alapján az Alap vagyonának legalább 80%-át forintban jegyzett magyar állampapírokba helyezi el.

A Hozamkalkulátorral kiszámolhatja, mennyi volt az Alap hozama az Ön által meghatározott időszakban.

Ahhoz, hogy Magyar Posta Rövid Kötvény Alapba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ***

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetés szolgáltatásunkon is!

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* A kockázati szint a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján kerül feltüntetésre.

** A forgalmazás kezdetétől, azaz 2014.05.21. – től a megtekintés napjáig terjedő időszakra vonatkozó évesített adat.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, akkor a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

A Posta Összevont Értékpapírszámla és a Posta Tartós Befektetési Számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10..; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait, a befektetésből származó esetleges károkat, és tanulmányozza át a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit, az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információkat, az Alap Tájékoztatóját és Kezelési Szabályzatát. Tájékozódjon a Kezelési Szabályzatban a befektetési politikáról, a forgalmazási költségekről (vétel, tartás, eladás), az adózási szabályokról, valamint az Alap Tájékoztatójában a befektetés lehetséges kockázatairól! A Tartós Befektetési Számlára vonatkozó adózási és eho-fizetési szabályokat a hatályos Személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény, valamint az Egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi CXVI. törvény tartalmazza. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik.