Magyar Posta Rövid Kötvény Alap

A Magyar Posta Rövid Kötvény Alap ideális választás azoknak, akik az állampapírokhoz hasonló hozamú és kockázatú befektetést keresnek, de a rugalmas hozzáférést is fontosnak tartják.

MIÉRT ÉRDEMES MAGYAR POSTA RÖVID KÖTVÉNY ALAPBA FEKTETNIE?

Mérsékelt kockázatú, középtávú megtakarítás

Az Alap a rövid lejáratú állampapír befektetésekkel versenyképes hozamlehetőséget kínál.

Mérsékelt költségek

A Magyar Posta Rövid Kötvény Alapot vételi jutalék mentesen vásárolhatja meg.

Rugalmas megoldás

Megtakarítását a kijelölt postahelyeken, a meghirdetett forgalmazási idő alatt bármely forgalmazási napon elhelyezheti, felveheti, bármekkora részösszeggel növelheti vagy csökkentheti.

TUDNIVALÓK A MAGYAR POSTA RÖVID KÖTVÉNY ALAPRÓL

FajtájaNyilvános, nyíltvégű
Típusakötvény, értékpapír befektetési alap
ElszámolásaT nap (a forgalmazási időn belül a megbízás megadásának napján, az aktuálisan érvényes árfolyamon)
Névértéke1 Ft
Az Alapkezelő által javasolt legrövidebb befektetési időtartam1 év
A befektetési alapkezelőAllianz Alapkezelő Zrt.
Kockázatmérsékelt*

Az Alap hozam-/kockázati mutatója a az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információk alapján 3-as. A skálán a legalacsonyabb szint sem jelent kockázatmentes befektetést. A mérsékelt kockázati besorolás annak köszönhető, hogy az Alap eszközei rövid lejáratú állampapírokból és pénzpiaci eszközökből állnak. A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, és idővel módosulhat.

  • Az Alap állampapírokba, diszkont kincstárjegyekbe, jelzáloglevelekbe, vállalati kötvényekbe, kollektív befektetési értékpapírokba, a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott kötvényekbe és banki betétekbe fekteti vagyonát.
  • Befektetési politikája alapján az Alap vagyonának legalább 80%-át forintban jegyzett magyar állampapírokba helyezi el.

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségeit és akár teljesen adómentessé válhat megtakarítása!

Ahhoz, hogy Magyar Posta Rövid Kötvény Alapba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ***

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetés szolgáltatásunkon is!

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* A kockázati szint a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján kerül feltüntetésre.

** A forgalmazás kezdetétől, azaz 2014.05.21. – től a megtekintés napjáig terjedő időszakra vonatkozó évesített adat.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, akkor a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

A Posta Összevont Értékpapírszámla és a Posta Tartós Befektetési Számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10..; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait, a befektetésből származó esetleges károkat, és tanulmányozza át a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit, az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információkat, az Alap Tájékoztatóját és Kezelési Szabályzatát. Tájékozódjon a Kezelési Szabályzatban a befektetési politikáról, a forgalmazási költségekről (vétel, tartás, eladás), az adózási szabályokról, valamint az Alap Tájékoztatójában a befektetés lehetséges kockázatairól! A Tartós Befektetési Számlára vonatkozó adózási és eho-fizetési szabályokat a hatályos Személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény, valamint az Egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi CXVI. törvény tartalmazza. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik.