Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alap

A Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alap ideális választás lehet azoknak, akik részesedni szeretnének a részvény- és a kötvénypiac hozamaiból is, egy termék vásárlásával.

MIÉRT ÉRDEMES MAGYAR POSTA TAKARÉK HARMÓNIA VEGYES ALAPBA FEKTETNIE?

Közepes kockázatú

Ha szeretne részesedni mind a részvény-, mind a kötvénypiac hozamaiból, és középtávon be tudja fektetni megtakarításait.

Mérsékelt költségek

A Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alapot vételi jutalék mentesen vásárolhatja meg.

Rugalmas

Megtakarítását a kijelölt postahelyeken, a meghirdetett forgalmazási idő alatt bármely forgalmazási napon elhelyezheti, T + 2 munkanapos visszaváltási időt követően felveheti, növelheti vagy csökkentheti.

Határozatlan futamidejű befektetés

Nem kell a megtakarításának lejárati időpontjára figyelnie.

TUDNIVALÓK A MAGYAR POSTA TAKARÉK HARMÓNIA VEGYES ALAPRÓL

FajtájaNyilvános, nyíltvégű
TípusaVegyesalap
ElszámolásaT+2 napos
Névértéke1 Ft
Az Alapkezelő által javasolt legrövidebb befektetési időtartam1 év
Befektetési alapkezelőDiófa Alapkezelő Zrt.
ForgalmazójaMagyar Posta Befektetési Zrt. (Az Alap vezető forgalmazója: Takarékbank Zrt.)
KockázatKözepes*

Az Alap hozam/kockázati mutatója az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információk alapján 3-as. A skálán a legalacsonyabb szint sem jelent kockázatmentes befektetést. Az Alap 3. kategóriába sorolását a befektetési jegyek árfolyam-ingadozásának várható mértéke indokolja.

A Hozamkalkulátorral kiszámolhatja, mennyi volt az Alap hozama az Ön által meghatározott időszakban.

Ahhoz, hogy Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alapba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ***

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségét!

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetés szolgáltatásunkon is!

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* A kockázati szint a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre

** A forgalmazás kezdetétől, azaz 2016.02.15 – től a megtekintés napjáig terjedő időszakra vonatkozó évesített adat.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, úgy a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat. 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

A Posta Összevont Értékpapírszámla és a Posta Tartós Befektetési Számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Felhívjuk figyelmét, hogy jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait, a befektetésből származó esetleges károkat, és tanulmányozza át a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit, az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információkat, az Alap Tájékoztatóját és Kezelési Szabályzatát. Tájékozódjon a Kezelési Szabályzatban a befektetési politikáról, a forgalmazási költségekről (vétel, tartás, eladás), az adózási szabályokról, valamint az Alap Tájékoztatójában a befektetés lehetséges kockázatairól! A Tartós Befektetési Számlára vonatkozó adózási és EHO fizetési szabályokat a hatályos Szja tv., valamint az Egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi CXVI. törvény tartalmazza. Felhívjuk figyelmét, hogy az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik.