Magyar Posta Takarék Hosszú Kötvény Alap

Magyar Posta Takarék Hosszú Kötvény Alap ideális választás lehet azoknak, akik a rövid lejáratú kötvényeknél és állampapíroknál magasabb hozamlehetőséget keresnek.

MIÉRT ÉRDEMES MAGYAR POSTA TAKARÉK HOSSZÚ KÖTVÉNY ALAPBA FEKTETNIE?

Mérsékelt kockázatú

Az Alap a rövid lejáratú kötvény- és állampapír befektetésekkel versenyképes hozamlehetőséget kínál.

Mérsékelt költségek

A Magyar Posta Takarék Hosszú Kötvény Alapot vételi jutalék mentesen vásárolhatja meg.

Rugalmas megoldás

Megtakarítását a kijelölt postahelyeken, a meghirdetett forgalmazási idő alatt bármely forgalmazási napon elhelyezheti, felveheti, bármekkora részösszeggel növelheti vagy csökkentheti.

Szakértelem

Az Alapba fektetett megtakarítását professzionális szakemberek kezelik.

TUDNIVALÓK A MAGYAR POSTA TAKARÉK HOSSZÚ KÖTVÉNY ALAPRÓL

FajtájaNyilvános, nyíltvégű
TípusaKötvényalap
ElszámolásaT+1 napos
Névértéke1 Ft
Az Alapkezelő által javasolt legrövidebb befektetési időtartam2 év
ForgalmazójaMagyar Posta Befektetési Zrt.
(vezető forgalmazó: Takarékbank Zrt.)
KockázatMérsékelt*

Az Alap hozam/kockázati mutatója az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információk alapján 3-as a 7-es skálán. A skálán a legalacsonyabb szint sem jelent kockázatmentes befektetést. Az Alap 3. kategóriába sorolása annak köszönhető, hogy az Alapban nagy arányban vannak a mérsékelt kockázatú államkötvények.

A Hozamkalkulátorral kiszámolhatja, mennyi volt az Alap hozama az Ön által meghatározott időszakban.

Ahhoz, hogy a Magyar Posta Takarék Hosszú Kötvény Alapba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ***

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségét!

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetés szolgáltatásunkon is!

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* A kockázati szint a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

** A forgalmazás kezdetétől, azaz 1997.01.09. – től a megtekintés napjáig terjedő időszakra vonatkozó évesített adat.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, úgy a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

A Posta Összevont Értékpapírszámla és a Posta Tartós Befektetési Számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Felhívjuk figyelmét, hogy jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait, a befektetésből származó esetleges károkat, és tanulmányozza át a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit, az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információkat, az Alap Tájékoztatóját és Kezelési Szabályzatát. Tájékozódjon a Kezelési Szabályzatban a befektetési politikáról, a forgalmazási költségekről (vétel, tartás, eladás), az adózási szabályokról, valamint az Alap Tájékoztatójában a befektetés lehetséges kockázatairól! A Tartós Befektetési Számlára vonatkozó adózási és EHO fizetési szabályokat a hatályos Szja tv., valamint az Egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi CXVI. törvény tartalmazza. Felhívjuk figyelmét, hogy az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik.