Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap* ideális választás lehet azoknak, akik az ingatlanpiaci hozamokból szeretnének részesülni, alacsonyabb befektetési összeggel, ingatlan vásárlása nélkül.

MIÉRT ÉRDEMES MAGYAR POSTA TAKARÉK INGATLAN ALAPBA FEKTETNIE?

Mérsékelt költségek

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alapot vételi jutalék mentesen vásárolhatja meg.

A pénzpiaci hozamoknál magasabb hozam lehetősége

Az Alap hosszú távon stabil jövedelmet biztosító ingatlanokba fektet annak érdekében, hogy minél nagyobb profitot érjen el az ingatlanok hasznosításával.

Rugalmas megoldás

Megtakarítását a kijelölt postahelyeken, a meghirdetett forgalmazási idő alatt bármely forgalmazási napon elhelyezheti, felveheti, bármekkora részösszeggel növelheti vagy csökkentheti.

Mérsékelt kockázatú, középtávú megtakarítás

Ha fontosnak tartja a kiszámíthatóbb árfolyam-alakulást, és egy évnél hosszabb ideig is nélkülözni tudná a megtakarított összeget.

Kis összeggel is elérhető

Nem kell ingatlanvásárláshoz elegendő tőkével rendelkeznie ahhoz, hogy az ingatlanpiaci hozamokból részesedjen.

Szakértelem

Az alapkezelő szakembereinek a fő feladata, hogy kiválasszák az Alap számára azokat a stabil jövedelmet biztosító ingatlanokat, amelyek többek között kiváló műszaki állapotúak, jó földrajzi elhelyezkedésűek, és hosszú távú bérleti szerződésekkel rendelkeznek.

TUDNIVALÓK A MAGYAR POSTA TAKARÉK INGATLAN ALAPRÓL

FajtájaNyilvános, nyíltvégű
TípusaIngatlanalap
ElszámolásaT napos (a forgalmazási időn belül a megbízás megadásának napján, az aktuálisan érvényes árfolyamon)
Névértéke1 Ft
Az Alapkezelő által javasolt legrövidebb befektetési időtartam2 év
A befektetési alapkezelőDiófa Alapkezelő Zrt.
ForgalmazójaMagyar Posta Befektetési Zrt.,
Kockázatmérsékelt**

Az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információk alapján a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap hozam-/kockázati mutatója 3-as. A skálán a legalacsonyabb szint sem jelent kockázatmentes befektetést. Az Alap 3. kategóriába sorolását a befektetési jegyek árfolyam-ingadozásának várható mértéke indokolja. A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, és idővel módosulhat.

Hozamkalkulátorral kiszámolhatja, mennyi volt az Alap hozama az Ön által meghatározott időszakban.

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségeit és akár teljesen adómentessé válhat megtakarítása!

Ahhoz, hogy Magyar Posta Takarék Ingatlan Alapba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ****

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetés szolgáltatásunkon is!

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* Az Alap korábbi elnevezése: Magyar Posta Ingatlan Alap

** A kockázati szint a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

*** A forgalmazás kezdetétől, azaz 2014.03.17 – től a megtekintés napjáig terjedő időszakra vonatkozó évesített adat.

**** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, úgy a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

A Posta Összevont Értékpapírszámla és a Posta Tartós Befektetési Számla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Felhívjuk figyelmét, hogy jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait, a befektetésből származó esetleges károkat, és tanulmányozza át a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit, az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információkat, az Alap Tájékoztatóját és Kezelési Szabályzatát. Tájékozódjon a Kezelési Szabályzatban a befektetési politikáról, a forgalmazási költségekről (vétel, tartás, eladás), az adózási szabályokról, valamint az Alap Tájékoztatójában a befektetés lehetséges kockázatairól! A Tartós Befektetési Számlára vonatkozó adózási és EHO fizetési szabályokat a hatályos Szja tv., valamint az Egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi CXVI. törvény tartalmazza. Felhívjuk figyelmét, hogy az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik.