Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap

A Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap a megfelelő választás lehet azoknak, akik szeretnének rövid távon befektetni, úgy hogy bármikor hozzáférhetnek a pénzükhöz.

MIÉRT ÉRDEMES MAGYAR POSTA TAKARÉK PÉNZPIACI ALAPBA FEKTETNIE?

Alacsony kockázatú

Az Alap összetétele elsősorban forintbetétekből és rövid lejáratú állampapírokból áll, így a kiszámítható árfolyam-alakulása lehetőséget teremt a rövid futamidőn elérhető versenyképes hozamokra.

Határozatlan futamidejű befektetés

Nem kell a megtakarításának lejárati időpontjára figyelnie.

Rugalmas megoldás

Megtakarítását a kijelölt postahelyeken, a meghirdetett forgalmazási idő alatt bármely forgalmazási napon elhelyezheti, felveheti, bármekkora részösszeggel növelheti vagy csökkentheti.

Szakértelem

A Pénzpiaci Alapba fektetett megtakarítását professzionális szakemberek kezelik.

TUDNIVALÓK A MAGYAR POSTA TAKARÉK PÉNZPIACI ALAPRÓL

FajtájaNyilvános, nyíltvégű
Típusapénzpiaci, értékpapír befektetési alap
ElszámolásaT napos (a forgalmazási időn belül a megbízás megadásának napján, az aktuálisan érvényes árfolyamon)
Névértéke1 Ft
Az Alapkezelő által javasolt legrövidebb befektetési időtartamnéhány hét
A befektetési alapkezelőDiófa Alapkezelő Zrt.
ForgalmazójaMagyar Posta Befektetési Zrt. (Az Alap vezető forgalmazója a Takarékbank Zrt.)
Kockázatalacsony*

Az Alap Kiemelt Befektetői Információk tájékoztatóban szereplő hozam-/kockázati mutatója 1, azonban a skálán a legalacsonyabb szint sem jelent kockázatmentes befektetést. Az alacsonyabb kockázati besorolás annak köszönhető, hogy az Alap portfóliójában elsősorban bankbetétek és rövid futamidejű államkötvények vannak, és a befektetési jegyek árfolyamának várhatóan alacsony az ingadozása. Felhívjuk figyelmét, hogy az Alap múltbéli hozama, teljesítménye nem jelent garanciát az Alap/portfólió jövőbeni teljesítményére, hozamára. A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, és idővel módosulhat.

Hozamkalkulátorral kiszámolhatja, mennyi volt az Alap hozama az Ön által meghatározott időszakban.

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségeit és akár teljesen adómentessé válhat megtakarítása!

Ahhoz, hogy Magyar Posta Takarék Ingatlan Alapba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ****

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetés szolgáltatásunkon is!

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* A kockázati szint a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

** A forgalmazás kezdetétől, azaz 2013.11.19 – től a megtekintés napjáig terjedő időszakra vonatkozó évesített adat.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, úgy a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

A Posta Összevont Értékpapírszámla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Felhívjuk figyelmét, a tájékoztatás nem teljeskörű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait, a befektetésből származó esetleges károkat, és tanulmányozza át a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit, az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információkat, az Alap Tájékoztatóját és Kezelési Szabályzatát. Tájékozódjon a Kezelési Szabályzatban a befektetési politikáról, a forgalmazási költségekről (vétel, tartás, eladás), az adózási szabályokról, valamint az Alap Tájékoztatójában a befektetés lehetséges kockázatairól! Felhívjuk figyelmét, hogy az Alap tőkevédelemmel és tőkegaranciával nem rendelkezik.