Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap

A Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap a megfelelő választás lehet azoknak, akik szeretnének rövid távon befektetni, úgy hogy bármikor hozzáférhetnek a pénzükhöz.

MIÉRT ÉRDEMES MAGYAR POSTA TAKARÉK PÉNZPIACI ALAPBA FEKTETNIE?

Alacsony kockázatú

Az Alap összetétele elsősorban forintbetétekből és rövid lejáratú állampapírokból áll, így a kiszámítható árfolyam-alakulása lehetőséget teremt a rövid futamidőn elérhető versenyképes hozamokra.

Határozatlan futamidejű befektetés

Nem kell a megtakarításának lejárati időpontjára figyelnie.

Rugalmas megoldás

Megtakarítását a kijelölt postahelyeken, a meghirdetett forgalmazási idő alatt bármely forgalmazási napon elhelyezheti, felveheti, bármekkora részösszeggel növelheti vagy csökkentheti.

Szakértelem

A Pénzpiaci Alapba fektetett megtakarítását professzionális szakemberek kezelik.

TUDNIVALÓK A MAGYAR POSTA TAKARÉK PÉNZPIACI ALAPRÓL

FajtájaNyilvános, nyíltvégű
Típusapénzpiaci, értékpapír befektetési alap
ElszámolásaT napos (a forgalmazási időn belül a megbízás megadásának napján, az aktuálisan érvényes árfolyamon)
Névértéke1 Ft
Az Alapkezelő által javasolt legrövidebb befektetési időtartamnéhány hét
A befektetési alapkezelőDiófa Alapkezelő Zrt.
ForgalmazójaMagyar Posta Befektetési Zrt. (Az Alap vezető forgalmazója a Takarékbank Zrt.)
Kockázatalacsony*

Az Alap Kiemelt Befektetői Információk tájékoztatóban szereplő hozam-/kockázati mutatója 1, azonban a skálán a legalacsonyabb szint sem jelent kockázatmentes befektetést. Az alacsonyabb kockázati besorolás annak köszönhető, hogy az Alap portfóliójában elsősorban bankbetétek és rövid futamidejű államkötvények vannak, és a befektetési jegyek árfolyamának várhatóan alacsony az ingadozása. Felhívjuk figyelmét, hogy az Alap múltbéli hozama, teljesítménye nem jelent garanciát az Alap/portfólió jövőbeni teljesítményére, hozamára. A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, és idővel módosulhat.

A Hozamkalkulátorral kiszámolhatja, mennyi volt az Alap hozama az Ön által meghatározott időszakban.

Ahhoz, hogy Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alapba fektethessen, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett, Összevont Értékpapírszámlával kell rendelkeznie.

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, a szombaton nyitva tartó kijelölt postahelyeken 8.00 és 12.00 óra között intézheti befektetési ügyeit. ***

Ha megtakarítását Posta Tartós Befektetési Számlán helyezi el, kihasználhatja az adóelőny lehetőségét!

Ezt az értékpapírt kényelmesen, egyszerűen és gyorsan megvásárolhatja online e-Befektetés szolgáltatásunkon is!

További információkért forduljon hozzánk!

Telefonon a +36 1 320 1084 -es telefonszámon

E-mailben a info@mpbefektetes.hu e-mail címen.

Kérjen visszahívást!

Kapcsolódó dokumentumok

* A kockázati szint a Szolgáltató MiFID kockázati termékmátrixa alapján került feltüntetésre.

** A forgalmazás kezdetétől, azaz 2013.11.19 – től a megtekintés napjáig terjedő időszakra vonatkozó évesített adat.

*** Ha az adott postahely nyitvatartási ideje ennél rövidebb, úgy a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

A Posta Összevont Értékpapírszámla a Magyar Posta Befektetési Zrt. (1122 Budapest, Pethényi köz 10.; tev. eng. száma: H-EN-III-8/2013) szolgáltatása.

Felhívjuk figyelmét, a tájékoztatás nem teljeskörű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait, a befektetésből származó esetleges károkat, és tanulmányozza át a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit, az Alapra vonatkozó Kiemelt Befektetői Információkat, az Alap Tájékoztatóját és Kezelési Szabályzatát. Tájékozódjon a Kezelési Szabályzatban a befektetési politikáról, a forgalmazási költségekről (vétel, tartás, eladás), az adózási szabályokról, valamint az Alap Tájékoztatójában a befektetés lehetséges kockázatairól! Felhívjuk figyelmét, hogy az Alap tőkevédelemmel és tőkegaranciával nem rendelkezik.